Dags för ett nytt recept baserat på vad som fanns till bra pris tillsammans med det som fanns hemma, resultatet blev en riktigt god pastarätt som hela familjen gillade. Jag gillar att göra pastarätter, det är både gott och det blir perfekta lunchlådor till kommande arbetsvecka. Här lät jag smakerna komma till sin fulla rätt och genom att steka blomkålsbuketterna på hög värme med fond fick de en helt fantastisk smak samt behöll ett härligt tuggmotstånd.
600 gram strimlad kycklingfilé
1 blomkålshuvud
300 gram färska champinjoner
2 paprikor
5 dl crème fraiche
2 msk fond
400 gram pasta av valfri sort
Koka pastan enligt anvisning på paketet, stek kycklingen i omgångar på hög värme i en gjutjärnsgryta med lite olja. Skär blomkålen i mindre buketter, kvarta eller halvera champinjonerna och strimla paprikan. Häll kycklingen i en skål och stek champinjonerna i lite olja tills de släppt all vätska, häll upp champinjonerna i en skål och häll i olja i gjutjärnsgrytan. Stek blomkålen på hög värma och när den börjar få lite färg häller du i 1 msk fond som får steka in i blomkålen. Häll på den strimlade paprikan och låt allt bli lite varmt innan kyckling och champinjoner hälls tillbaka i gjutjärnsgrytan. Häll i crème fraiche och låt allt koka ihop, låt pastasåsen småsjuda tills pastan är färdig. Smaka av med socker, salt och peppar.