När sommarvärmen kommer är det gott att bara äta kall sallad på middagen för att äta mer tillagad mat på kvällen när det blir lite kallare. En kall sallad kan man lätt slänga ihop med de saker man har i kylskåpet, nu hade jag ingen pasta så jag fick koka den först. Idag var det skolavslutning och vi hade planerat att åka till Liseberg efter middagen, då passar det extra bra med mat som går snabbt att göra. Jag använde inget direkt recept utan tog det som fanns och som tur är har salladen vuxit ordentligt på balkongen. All mat blir på något sätt godare om man har odlat den själv.
4 dl pasta
1 gurka
250 gram grillad kycklingfilé
12 blad sallad
½ msk salladskrydda
1 msk rapsolja
Koka pastan enligt anvisning på paketet, kyl den direkt när den är färdig och blanda pastan med rapsoljan så den inte klibbar. Dela gurkan i stavar, grovhacka salladen och dela kycklingen i lagom stor munsbitar. Blanda alla ingredienser i en stor skål, smaksätt med salladskrydda och servera med kall dryck