Julen kommer allt närmare och jag älskar att testa nya recept med anknytning till julen. Denna muffins trodde jag att jag skulle kunna göra en cupcake av med dekorerad frosting över, men de växte och blev för toppiga för att försöka få en snygg frosting på toppen. Men smaken av pepparkaka satt perfekt och de var oerhört lätta att baka. Kommer bli fler gånger och då får barnen hjälpa till med.
100 gram smör
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Sätt ugnen på 200°, smält smöret i en kastrull och rör sedan ner pepparkakskrydda och kanel i smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke, sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda i smörblandningen, mjöl, bakpulver och mjölk. rör snabbt ihop allt till en slät smet,
Häll smeten i så många formar som det blir (jag fick 13 men enligt receptet skulle det bli 15), fyll de till 2/3 och grädda de mitt i ugnen i 13 – 16 minuter.