Jag passade på att baka lite inför kommande vecka när jag kom från jobbet idag. Dagens kaka blev kolasnitt med smak av pepparkaka, innan har jag haft recept på kolakakor med ingefära men detta blev verkligen lyckat. Precis lagom pepparkakssmak och fortfarande en härlig småkaka som är mjuk och seg i mitten och härligt knaprig i kanterna. Receptet hittade jag på Coops hemsida när jag satt och beställde veckohandlingen för några veckor sedan.
100 gram smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen ingefära
½ tsk kanel
½ tsk malen kryddnejlika
¼ tsk salt
Sätt ugnen på 175°, vispa smör, strösocker och sirap tills det går ihop ordentligt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner i smeten. Arbeta ihop till en jämn deg som sedan delas i två delar och rullas ut till att bli nästan lika långa som en ugnsplåt. Lägg de på bakplåtspapper på en plåt och platta ihop rullarna något.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, låt svalna något och skär i sneda bitar.
Låt svalna helt och förvara sedan i tättslutande burk.