Till alla hjärtansdag brukar jag baka något lite extra som vi kan ha att fika på, lite lyx i vardagen. I år köpte jag en ny form från Le Creuset att baka i och passande till dagen är den i formen av ett hjärta. Ibland gör jag bakelser eller små tårtor men i år vill jag göra något enkelt men gott. Valet blev en kladdkaka med Polly i smeten. Kombinationen av mjuka bitar av Polly och saltet från smeten blev en riktig succé och denna kommer att bakas fler gånger. Receptet kommer från Jennys matblogg som så många gånger förr.
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly
Sätt ugnen på 175°, smörj och bröa formen, rör ihop ägg och socker (Vispa inte). Smält smöret och låt det svalna, rör i hop alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret. Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager, tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i cirka 15- 20 minuter.
Låt kakan stå kallt och stanna till sig en timme innan servering.
Servera kladdkakan med grädde