Detta receptet fick jag av en vän för rätt lång tid sedan nu, imorgon är planen att vi ska äta helstekt fläskfilé och då kom jag på att potatissallad skulle passa riktigt bra till det. Potatisen kokades redan igår för att kunna användas idag och potatissalladen står nu i kylen och drar sig till morgondagens middag. Jag har provsmakat den innan jag satte in den och redan utan att ha fått dra sig lite smakar den mycket bättre än de man köper. Denna kommer att göras flera gånger inför sommarens grillstunder, men även till andra måltider.
Kall kokt potatis till cirka 4 personer
3 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk hackad gurka
1 hackad gul lök
1 hackat äpple, Granny Smith
Salt
Peppar
Dela potatisen i mindre delar (inte små tärningar som i potatissalladen man köper utan större bitar), hacka gurka, lök och äpple i bitar (mindre än potatisen, jag gjorde kuber på cirka ½ cm). Häll allt i en bunke, häll på crème fraiche och majonnäs, rör om och smaka av. Salta och peppra om det behövs. Förvaras i kylen tills servering och blir godare om den får stå ett tag före serveringen.