image_print

En härlig smulpaj med lite syrlighet från rabarberna och sötma från jordgubbarna som tillsammans får pajen att lyfta till en helt ny nivå. Receptet kommer från Mitt kök.

150 gram smör
5 msk strösocker
1 ½ dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk flingsalt

500 gram jordgubbar
500 gram rabarber
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 225° och nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker och salt till smuldegen. Skölj rabarber och jordgubbar, skiva rabarbern tunt och dela jordgubbarna.
Blanda socker, potatismjöl och vaniljpulver och blanda i och rör runt i jordgubbarna och rabarberna.

Bred ut bären i en pajform till ett jämt lager och strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 25 minuter och serveras lite avsvalnad med glass eller vaniljsås.

[print-me]