Ytterligare ett recept på en härlig smulpaj med rabarber, denna gången från Lindas bakskola. Det finns nog inget som vi gillar mer än rabarberpaj, så härligt med kontrasten mellan den syrliga rabarbern och det lite söta smultäcket. Som en liten tvist i detta receptet så är det flingsalt i smuldegen och det gjorde världens skillnad i smaken.
3-4 stjälkar rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
150 gram smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 krm flingsalt (eller vanligt salt)
Sätt ugnen på 180°, skal och skär rabarberna i bitar, 2-3 cm (jag skalar inte rabarberna om de inte är allt för fula, jag har fått för mig att smaken förhöjs med skalet på). Lägg rabarberna i en pajform, cirka 25-26 cm i diameter och strö socker samt potatismjöl över och rör om.
Blanda alla de torra ingredienserna och klicka sedan i små bitar smör, nyp ihop till en smuldeg. Strö degen över rabarberna och grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter.