En lyxig förrätt som även passar som lunch eller middag, snabb att göra och dessutom med en härlig smak. Idag var det fredag och jag ville lyxa till det lite på kvällsmaten, jag har haft detta recept liggandes ett bra tag men inte haft en tanke på att testa det. Idag hade vi en del potatis liggandes som behövdes tas om hand om så då blev detta receptet perfekt. Jag hittade det på Lindas Bak- & matskola och med enbart en ingrediens förutom olja att steka i och salt och peppar som krydda så är det en rätt som är oerhört enkel. Jag var lite lat och valde att riva potatisen med en matberedare och de blev lite för fint rivna, nästa gång ska jag testa att riva de förhand och få det lite grövre.
2 potatisar per person
Salt
Peppar
Skala potatisen, om skalet är tunt och rent kan man ha det kvar, och riv den grovt. Krama vätskan ur potatisen i ett durkslag, värm olja i en stekpanna. Lägg i lite av potatisen i pannan och platta till den till en tunn pannkaka. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppra innan servering.