Med barnen hemma från förskola och skola så blir det ofta att vi bakar något gott till fikat, idag fick vår lilla dotter välja och hon visste direkt vad hon ville att vi skulle baka. Hon älskar enhörningar och regnbågar, för ett tag sedan såg hon en bild på en regnbågskaka och den kom hon ihåg idag. Vi fick sätta oss med iPaden och leta bilder på Google innan vi hittade en som både gick att göra tillsammans med barnen och som såg god ut. Receptet kommer från Fredrik Nylén och hans blogg Fredriks Fika, vi hittade även lite andra regnbågsfärgade kakor som hon vill att vi provar att baka framöver. Kakan blev väldigt söt och det hade inte skadat att ha i mer citronsaft eller kanske lite lime för att bryta av den söta smaken.
Kakan
250 g rumsvarmt smör
450 g vetemjöl
300 g socker
6 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Frosting
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
150 g färskost
Lite vaniljarom/essens
1 msk färskpressad citronsaft
Sätt ugnen på 175°, spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smörj sidorna. Blanda smör och socker länge med elvisp, allt sockret ska ha lösta upp, kläck sedan ett ägg i taget i smeten. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner de i smeten. Dela smeten i sex olika skålar och färga i regnbågens färger, för oss blev det rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Klicka i den första färgen och fördela ut den lite i botten, klicka sedan nästa färg i mitten av den första och fortsätt så tills alla färger är i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter, känn med en sticka att den är klar. Låt svalna ordentligt innan frostingen ska på.
Vispa smör och ost så det går ihop, blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät frosting. Garnera kakan med frostingen och valfritt strössel