Lördag och tanken var något lättlagat då maten skulle vara klar i tid för att hinna med eftermiddagens planerade lekstund för barnen. Rätten i fråga hittade jag på Kryddburken.se i veckan och resultatet blev riktigt bra, då barnen inte gillar stark mat valde jag att ändra sambal oelek till sweet chilisås med lyckat resultat. Kombinationen med gräddmjölk, färskost och riven ost satte smak på rätten och hela familjen åt sig mätta.
6 port kokt ris
1 ring falukorv
3 tomater
Gratängsås :
5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
150 gram mjukost naturell
3 msk chilisås (mild)
3 msk bostongurka
1 tsk sambal oelek
2 tsk oregano
1 påse riven ost
Sätt ugnen på 220°, koka riset enligt förpackningen och fördela i en ugnsfast form. Skiva falukorven och skär i halvmånar, stek i en stekpanna så de får färg. Lägg i formen ovanpå riset, skiva tomater och lägg över. Vispa ihop ingredienserna till såsen och slå över formen och toppa med riven ost.
Gratinera 20 – 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.