En av de saker vi alltid har på vårt julbord är rödbetssallad och den brukar finnas på bordet under andra högtider med. Jag har inför denna julen börjat fundera på om man inte kan göra vissa av dessa favoritsaker hemma istället för att köpa de i butiken. Jag letade runt en del nu i veckan och hittade ett par olika varianter men den som såg bäst ut på bild va den jag hittade hos Fredrik Nylén och hans blogg Fredriks fika. Vissa av recepten gjordes på inlagd rödbeta, men jag ville testa helt från grunden och det är just det som Fredrik gör med detta receptet. Det var riktigt lätt och salladen blev helt underbar, välsmakande på ett helt nytt sätt mot den köpta som man kan bli trött på rätt snabbt.
500 gram hela rödbetor
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1-2 tsk dijonsenap (börja med en sked och testa dig fram)
Salt
Peppar
Koka rödbetorna med skal, låt de svalna innan de används. Rödbetor kokas precis som potatis, känn med en provsticka om de är färdiga, Blanda crème fraiche, majonnäs och dijonsenap i en skål, skala och skär rödbetorna i små kuber (1×1 cm) och bland ner de i skålen. Smaka av med salt och peppar.