Årets nya sill till julbordet blev en egen kombination som jag hoppas kommer bli lyckad. En kombination av sommarens dill med julen kryddnejlika och till det lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar. Basen är som alltid 1-2-3 lag på ättiksprit, strösocker och vatten och nu står den i kylskåpet bredvid en lingonsill inför julbordet på julafton. Numera börjar det bli en tradition att jag gör en eller två inläggningar till jul och det är ett roligt sätt att testa nya sillinläggningar på.

1 rödlök
1 dl dill
1 förpackning inläggningssill á 420 gram
4 hela kryddnejlikor
6 hela kryddpepparkorn
6 hela vitpepparkorn
2 lagerblad
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Koka upp lagen med ättiksprit, strösocker och vatten, låt den koka på medelvärme någon minut och låt sedan lagen svalna.

Skala rödlöken och skär den i smala ringar, skölj av sillen och skär den i lagom stora bitar. Varva rödlök, dill och sill tills burken blir full, häll i kryddnejlika, kryddpeppar och vitpeppar och fyll sedan burken med lagen. Förslut och förvara sillen i kylskåp gärna minst 2 dagar innan den serveras.