Det ser ut att bli ett fantastiskt jordgubbsår detta året, det finns flera jordgubbsodlare som redan säljer svenska jordgubbar. Jag kommer baka en hel del med jordgubbar, sylta & safta och använda jordgubbar till så många olika saker som det bara går. Jag tycker jordgubbar hör sommaren till och smaken av jordgubbar med mjölk, grädde och lite strösocker som man fick ibland hos mormor är en underbar efterrätt. Detta receptet hittade jag på Lindas bakskola och jag kände att jag bara var tvungen att provbaka för att se hur den blev. Den fick med beröm godkänt här så den kommer att göras fler gånger.
2 ägg
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 gram smör
cirka 200 gram jordgubbar, frysta
Sätt ugnen på 180°, smält smöret, smöra och bröa en springform och vispa samtidigt ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i ägg smeten, häll sist på smöret och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i springformen och sedan jordgubbarna på toppen,över jordgubbarna på toppen
Gräddas mitt i ugnen i cirka 35 minuter, låt den svalna i formen Serveras med grädde, vaniljglass eller vaniljsås