Denna kycklinggryta blev verkligen en succé här hemma och dessutom var den hur enkel som helst att laga. Jag har haft receptet liggandes ett tag men det har hela tiden varit annat som lockade att laga. Resultatet idag talade för sig själv, den kommer att göras igen. Riktigt god och perfekt till matlådor till veckan. Idag serverade vi nypotatis till vilka kommer att stekas innan de hamnar i matlådorna. Receptet kommer från recept.se och där använde de även gräslök vilket jag valde att inte använda.
4 kycklingbröstfiléer
2 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 msk vetemjöl (alternativt maizena)
2 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
1 paket bacon
Stek kycklingfiléerna, hela eller i bitar, i smör, salta och peppra. Häll över buljongen och låt allt koka upp. Blanda mjöl och grädde och vispa ner redningen i skyn, tillsätt soja och senap. Sjud i cirka 8 minuter eller tills kycklingen är genomstekt (om du har använt mindre bitar kan kycklingen gå klart snabbare). Tärna och knaperstek baconet i en stekpanna och strö bacon över kycklingen.
Servera med antingen potatis, ris eller pasta.