Smulpaj med äpple och mandelmassa

Billiga fina äpplen i ett snötäckt Sverige en torsdag i januari kan bara betyda en sak… Äppelpaj! Det börjar bli en del recept på paj i bloggen nu och det börjar nästan bli svårt att hitta nya recept att testa. Vissa bakas om lite då och då men jag gillar att testa nytt så det blir oftast lite sökning innan jag bakar paj. Denna smulpaj innehåller förutom äpple och mandelmassa även citron vilket ger en fin syrlig ton till pajen. Receptet hittade jag på lyckasmedmat.se

125 gram smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 äpplen
Kanel
Rivet skal från citron
100 gram mandelmassa

Sätt ugnen på 200°, blanda smör, socker och mjöl till smuldegen till en grynig massa. Skala och skiva äpplena tunt, lägg de i botten på en pajform. Strö kanel över äpplena, riv över citronskal och mandelmassa och sist fördelas smuldegen överst.

Grädda pajen i cirka 20 minuter