I receptet skulle det vara lika delar jordgubbar och rabarber, men då jag bara hade rabarber blev det en rabarberpaj istället. Receptet kommer från Kokaihop och är upplagt av Våfflansson och innehåller mandelmjöl och rörsocker. Jag tyckte det lät som en bra blandning och då jag hade alla ingredienserna hemma var det snabbt gjort en paj till kvällsfikat. Jag gillar syrligheten från rabarberna och här kombineras det med lite toner av nötter från mandelmjölet och kola från rörsockret. Klart väl värd att testa.
5 dl jordgubbar
5 dl rabarber
½ dl rörsocker
2 msk majsstärkelse
1 ½ dl rörsocker
1 ½ dl kokos
1 ½ dl havregryn
2 ½ dl mandelmjöl
200 gram smör
Sätt ugnen på 200°, blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll de i en ugnsfast pajform.
Rör ihop de torra ingredienserna till smuldegen och nyp sedan ihop den med kylskåpskallt smör till en sulig deg. Häll smulorna över fyllningen och grädda i 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.