Ibland blir det rester över och nu under semestern kan inte resterna användas till matlådor, så vad gör man istället? Idag gjorde jag en pyttipanna på resterna från gårdagens middag. Det fick bli en pyttipanna på svensk lokalt odlad potatis och blomkål tillsammans med broccoli och bitar av grillkorv. För att piffa till det lite extra smaksattes allt med grillkrydda, salt och finhackad dill. Barnen gillade inte kombinationen utan de åt bara korv och stekt nypotatis men jag gillade verkligen kombinationen som blev.

12 kalla kokta nypotatis
100 gram blomkål
100 gram broccoli
1 paket grillkorv

Skiva korven i lagom stora bitar och stek den på medelvärme, häll upp den i en skåp när de fått färg. Halvera eller kvarta potatisen och stek den på hög värme tills den får stekyta, smaksätt med grillkrydda under tiden du steker potatisen. Häll på broccoli och blomkål och stek den tills den blir varm tillsammans med potatisen. Smaksätt med salt och häll sedan i korven och dill, blanda runt och servera med valfri dressing eller tillbehör.