En enkel snabb och god gryta som görs på crème fraiche, grädde, dijonsenap, paprika, dragon, curry och purjolök. Hela familjen gillade den, jag ändrade från fläskfilé till fläskytterfilé men smaken blev härlig även med den ändringen. Till rätten serverades nypotatis och en härligt frisk grönsallad på tomat, gurka, isbergssallad och spenat. Receptet hittade jag på receptfavoriter.se där jag har hittat många intressanta recept att prova framöver.
1 fläskytterfilé
3 msk vetemjöl
3 dl vatten och 1 köttbuljongtärning eller 3 dl köttbuljong
½ eller 1 liten purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
4 msk Dijonsenap
½ tsk curry
2 krm dragon
2 dl grädde
1 dl kokbar crème fraiche
1 msk mango chutney
Skär köttet i skivor, bryn i omgångar i smör (salta och peppra köttet under tiden). Lägg köttet i en gryta, skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och sila över i grytan. Rör ut mjölet i 1 dl vatten (eller köttbuljong). Häll ner i grytan och låt koka på medelvärme.
Skölj och strimla purjolök samt paprikor, fräs purjolök och paprika i smör och häll sedan ner de i grytan. Blanda i dijonsenap, curry, dragon och grädde, häll i det i grytan och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt crème fraiche till grytan och koka upp så allt blandas. Smaka av med mer curry, mango chutney, salt och svartpeppar efter tycke.