För vår familj finns det två olika såser när vi äter kinamat, antingen min frus favorit som r sötsur sås och min som är currysås, barnen gillar inte curry så idag när vi skulle ha plockmat med dipp fick det bli sötsursås. Jag kollade runt på en massa olika sötsura såser men ingen liknade den vi får på vår lokala kinesrestaurang, den innehåller ananasbitar. Efter en bra stunds letande hittade jag en på kokaihop.se som förutom ananas även innehåller paprika, såg lite udda ut men såsen blev riktigt god och passade perfekt till dagens mat.
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk skivad ananas i juice
2 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
3 dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse
Skala lök, ta bort kärnorna ur paprikorna och dela dessa sedan i mindre bitar, dela ananasen i 2×2 cm stora bitar. Hetta upp lite olika i en kastrull och fräs lök och paprika mjuk, lägg sedan i ananasen. rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, socker, ananasjuice och vatten. Rör ut majsstärkelsen i ett par matskedar kallt vatten, häll ner det i kastrullen under omrörning och låt sedan såsen koka tills den tjocknar.