Ytterligare en rätt som baserats på vad jag hittade i frysen när jag frostade av den i december, här blev det en välsmakande gryta med kycklinglårfilé och blomkål som tillsammans med lök och grädde blev en riktigt välsmakande maträtt. Receptet hittade jag i bloggen Tjockkocken som drivs av Jessica Nyholm och det är en mejerifrirätt, jag gjorde lite ändringar till de saker vi hade hemma i frys och kyl. Nedan skriver jag hur jag gjorde rätten (barnen är inte förtjusta i curry så jag valde bort den helt), följ länken ovan för att se hur receptet ser ut i original. Jag valde att servera rätten med ris, körsbärstomater och rivna morötter vilket gav en bra balans.
500 gram kycklinglårfilé
1 gul lök
10 körsbärstomater
250 gram blomkål
3 dl vispgrädde
Salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och gurkmeja för smaksättning
Skär kycklingen, tomat, lök och blomkål i mindre bitar, bryn kycklingen och blomkål i en het stekpanna (jag valde min gjutjärnsgryta). När kyckling och blomkål fått lite stekyta hälls lök och tomater i. Krydda med gurkmeja, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar, blanda runt och sänk värmen så det inte bränns. När löken är genomskinlig och blomkålen mjuknat så slå på grädden, rör om så allt blandas och låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av och krydda ytterligare om det behövs, servera med ris.