Alla hjärtansdag imorgon och jag tänkte ta med lite gofika till jobbet och bjuda mina kollegor på. Först hade jag tänkt göra kärleksmums men jag ville samtidigt göra något man kan dekorera med hjärtan dagen till ära. Jag kollade efter recept bra länge innan jag hittade detta på Frostrosor som såg lockande ut. Receptet var på till en stor långpanna, jag halverade det och bakade istället i en lite smidigare form på 25 x 35 cm. Då kakan blev mindre fick jag gå ner till 16 minuters gräddning för att inte bränna överdelen. Kolla med provsticka för rätt tid i ugnen.

5 ägg
4 dl strösocker
200 gram smör
1 dl kall mjöll
4 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 gram smör
200 gram florsocker
Lite kallt vatten (börja med 2 msk och öka om det behövs)
Strössel till dekoration

Sätt ugnen på 175°, vispa ägg och socker poröst, smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i äggsmeten, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i en smord stor långpanna (svart som följer med ugnen) och grädda i 15-20 minuter. Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna.

Smält smöret till glasyren, lyft från spisen och rör ner florsockret. Vispa kraftigt (då tjocknar det och blir nästan en klump) och spä sedan med någon matsked kallt vatten. Vispa slätt och häll glasyren över den avsvalnade kakan och strö strössel över. Skär kakan i bitar.