image_print

Återigen hade vi tacos i helgen, oavsett hur lite köttfärs jag steker blir det alltid en del över när alla har ätit sig mätta. Så hur tar man hand om resterna dagen efter? Jag har lite olika recept men jag ville efter eget huvud göra en egen version av tacofärs med rester. I detta receptet väljer jag bort tacosåsen, den ska användas till något annat utan här är det tacofärs, ost och vispgrädde som med hjälp av lite smaksättning blir helt magisk god.

500 gram tacofärs
3 dl visp grädde
100 gram riven ost
1 dl fond av valfri smak

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, när pastan kokats upp värms tacofärsen i en stor stekpanna (jag valde min gjutjärnsgryta). När färsen blivit lite varm och fått lite extra stekyta hälls först fonden i och sedan grädden. Koka upp och rör sedan ner den rivna osten. Sänk värmen och låt rätten sjuda tills pastan är färdig. Bland ner pastan och servera med grön sallad.