Här är den andra smaksättningen till förrätten vi hade till nyår, smaksatt med räkor, purjolök och senap blir det en lite mer mogen version. Receptet kommer från Polarbröd och passade perfekt till nyår men jag tror denna kommer att göras fler gånger. Att ha med snittar till stranden på sommaren eller när man är på någon annan utflykt är både lätt och smidigt. Barnen gillar det med och då blir det ju en bra sak att ha med i picknickkorgen. På bilden Polarbröd visar har de toppat med lite löjrom, jag hade ingen hemma men det hade nog fört upp smaken ytterligare en nivå med sältan från romen.
2 skivor tunnbröd
3 dl Räkor, skalade
2 dl Crème fraiche
½ Purjolök
1 tsk Skånsk senap
1 msk Dill
Salt och peppar
Skiva purjolöken och finhacka dillen, blanda alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar. Crème fraiche kan bli lite rinnig om man rör allt för häftigt, för att få röran lite mer fast kan man vispa crème fraichen innan man blandar den med de övriga ingredienserna.
BRed ut röran på tunnbröden, rulla ihop de och låt de stelna lite i kylen innan de skärs i fina snittar och serveras.