Nu på sommaren när det finns bra tillgång på svenska rotfrukter och grönsaker brukar jag åka runt till olika gårdsbutiker och köpa direkt från den som har skördat. Drömmen för framtiden är att ha en stor trädgård där man kan odla allt som kan tänkas användas i maten. Något jag direkt skulle odla är blomkål, paprika och sparris, det är grönsaker som vi ofta använder i vår matlagning. Inför veckoslutet hade vi kommit över blomkål som odlats lokalt och som jag tänkte göra något speciellt med. Receptet hämtade jag från receptfavoriter men jag valde att enbart använda salt som smaksättning
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
Salt
Sätt ugnen på 200°, skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv. Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform, strö över garam masala, curry, gurkmeja, salt, peppar samt olja och blanda väl.
Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i cirka 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
Ta ut den rostade blomkålen och servera varm. Eller låt svalna och förvara i kylen till servering.