Vaniljkräm som kokas i flera omgångar på vaniljstång som kan användas till det mesta, just denna användes till nyårsaftons pavlova. Jag har redan ett recept på en vaniljkräm med grädde men jag ville testa en version och hittad denna på Allt om mat/Fridas bakblogg. Denna kokas först mjölk, vaniljstång och strösocker som sedan hälls över äggulor, majsstärkelse och strösocker som sedan kokas upp igen. Många olika moment men väl värt det när man smakar av vaniljkrämen när den har kallnat.
½ Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 ¼ dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärkelse
¾ dl Strösocker
20 gram Smör
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda vaniljfrön och stång med mjölk och strösocker. Koka upp under omrörning. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan kastrull, slå ⅓ av den heta mjölkblandningen över äggblandningen. Koka upp och häll över resterande mjölkblandning, sila sedan tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen. Blanka av med smör.