Jag är inte bra på att laga vegetarisk mat, jag känner personligen att det saknas något och jag får inte den tänkta mätthetskänslan. Men ibland försöker jag variera mig och här har jag gjort ett försök att göra en krämig välsmakande vegetarisk pasta. Jag valde ut ingredienser som jag vet fungerar tillsammans och resultatet blev klart över förväntan.

400 gram tagliatelle
1 gul lök
1 ½ msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk fond
200 gram färskost
2 dl parmesanost

Koka pasta enligt anvisning på paketet, hacka löken fint och riv parmesanosten. Hetta upp en gjutjärnsgryta med smör och olivolja och stek den hackade löken tills den blir lite genomskinlig. Häll på soja och rör om, häll på grädde och färskosten och låt allt koka upp. Låt det sjuda några minuter och häll sedan i den rivna parmesanosten. När osten smält hälls pastan i tillsammans med 1 – 1 ½ dl pastavatten, rör om och smaka av med salt och peppar.