Barnen i familjen Bråberg älskar potatismos, köttbullar, gräddsås och lingonsylt vilket vi gärna lagar till dem. Men ibland kan det vara gott att varva med något annat, att bredda sig lite och ha fler rätter att kunna laga till middag. Efter lite letande fick det bli Wallenbergare som serverades med potatismos, gröna ärtor och baby majs. Receptet hittade jag denna gången på Coop.se, jag hade ingen kalvfärs utan gjorde de på vanlig blandfärs istället.
400 gram köttfärs
4 äggulor
1 ½ dl grädde
1 krm svart- eller vitpeppar
1 dl ströbröd
1 tsk salt
Blanda alla ingredienserna utom ströbrödet och vispa ihop smeten med elvisp. Forma färsen till knubbiga biffar, cirka 3 cm tjocka och vänd de i ströbröd. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna, stek sedan biffarna på svag värme, 3 – 5 minuter per sida.