Julen har alltid varit en favorit högtid för oss, nu som barnfamilj är den än mer helig. För oss är det alltid barnens välmående och njutning som kommer i första hand och speciellt under julen. Vi har inte så många släktingar kvar vilket innebär att julen firas med farmor och oss i familjen. Drömmen hade varit en stor härlig jul med massvis med släkt på besök, men nu när inte det finns så får julen bli lite annorlunda. Förhoppningen är att framtidens jular kommer att bli lite mer i forma av släktkalas.

Vi är ingen familj som drabbas av hysterin kring julen och köper inte en massa onödiga julklappar. Vi köper hellre några färre och mer uttänkta eller specifika till barnen.
Det finns vissa traditioner som vi håller stark på bland annat adventskalender (antingen med barnböcker eller paket), adventsljusstakar och stjärnor, julmusik, julbak av saffrans lussekatter och pepparkakor och hemlagad julmat.

Större delen av december lyssnar vi på julmusik och det är en härlig blandning av låtar från de flesta genres. Vissa favoriter finns definitivt som spelas oftare, men vi brukar försöka förnya oss med nytt material med. Längst ner på sidan delar vi vår lista på Spotify med jullåtar, nya läggs till inför varje jul.

Jag brukar ha en adventskalender inför varje jul med julmusik jag gillar där jag visar video från Youtube på Facebook. Vissa klassiker brukar jag posta men även lite mer udda julsånger, när det kommer till julmusik gillar jag det mesta. Född på 70-talet och uppväxt i en familj som gillar musik under 80-talet och speciellt julmusik så finns det så klart många 80-tals julsånger i vår jullista nedan.

Julfilmer är även en sak som vi i familjen gillar allt från tecknat till spelfilmer ser vi på inför och under julen. Favoriterna där är Miraklet på 34:e gatan (originalet i svartvitt från 1947), Karl-Bertil Jonsson julafton, Trolltyg i tomteskogen, Nu är det jul igen och Ett päron till farsa firar jul.

Här är julspellistan på Spotify och dess 100 första sånger, listan är betydligt större än så…