Jul

Julen har alltid varit viktig för oss och nu som barnfamilj är den än viktigare. Vi är ingen familj som drabbas av hysterin kring julen och köper inte en massa onödiga julklappar. Vi köper hellre några färre och mer uttänkta eller specifika till barnen.
Det finns vissa traditioner som vi håller stark på bland annat adventskalender (antingen med barnböcker eller paket), adventsljusstakar och stjärnor, julmusik, julbak av saffrans lussekatter och pepparkakor och hemlagad julmat.

Större delen av december lyssnar vi på julmusik och det är en härlig blandning av låtar från de flesta genres. Vissa favoriter finns definitivt som spelas oftare, men vi brukar försöka förnya oss med nytt material med. Längst ner på sidan delar vi vår lista på Spotify med jullåtar, nya läggs till inför varje jul.

Jag brukar ha en adventskalender inför varje jul med julmusik jag gillar där jag visar video från Youtube på Facebook. Vissa klassiker brukar jag posta men även lite mer udda julsånger, när det kommer till julmusik gillar jag det mesta. Född på 70-talet och uppväxt i en familj som gillar musik under 80-talet och speciellt julmusik så finns det så klart många 80-tals julsånger i vår jullista nedan.

Julfilmer är även en sak som vi i familjen gillar allt från tecknat till spelfilmer ser vi på inför och under julen. Favoriterna där är Miraklet på 34:e gatan (originalet i svartvitt från 1947), Karl-Bertil Jonsson julafton, Trolltyg i tomteskogen, Nu är det jul igen och Ett päron till farsa firar jul.

Familjen Bråbergs Spotifylista med julmusik – en härlig blandning av gammalt och nytt. Här visas 100 låtar, listan innehåller en hel del till…