Musik har alltid varit viktigt för oss och vi spelar massvis med olika musik för våra barn. I stort sätt alla genre finns med i det vi spelar för dem, med vissa få undantag. Roger är uppväxt i en familj där det hela tiden spelades olika musik och där all musik var tillåten, skivor lånades mellan familjens medlemmar och man fick många tips på grupper eller låtar att kolla upp. Detta var innan internets genomslag så tipsen fick kollas upp i den lokala skivaffären eller de begagnat affärer man kunde hitta i till exempel Göteborg och Malmö.

Musik har alltid varit viktigt för oss och vi har några speciella låtar som vi har i en egen spellista på Spotify, låtar som betyder lite extra för oss.

Detta är vår låt, den har funnits med från första början och finns alltid nära oss. Låten kommer från Gyllene Tiders andra skiva ”Moderna Tider” och avslutar sida 1 på vinylen. Enkel i sin uppbyggnad med piano och sång och underbart vacker. I slutet hör ni en snutt från P3 när vi önskade låten till sista dansen för rätt många år sedan nu.

Denna kärleksballad spelades på vårt bröllop framför öppna spisen på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. Vi hade hyrt in en pianist som spelade på flygeln och vår tärna sjöng för oss.

Att samla på skivor är en naturlig del i Rogers familj, hela familjen gjorde det aktivt förr och det finns massvis med skivor undanstoppade för framtiden. När Eleonora skulle döpas ville vi ha en sång som kunde spelas i kyrkan och valet blev denna Kent cover som vår vän Linda spelade i kyrkan för oss. Under hela sången satt Eleonora i knät på en av sina faddrar och höll blicken på Linda hela tiden.

När Lovisa skulle döpas ville vi ha en låt även till henne, efter en stunds letande i registret och testspelande kom vi fram till denna. När Roger spelade sången för Eva kunde hon inte hålla tillbaka tårarna och då visste vi att det var helt rätt låt. Kantorn i kyrkan spelade på pianot och sjöng för oss.

Utöver dessa 4 sånger finns det ytterligare 2 som ligger speciellt Roger varmt om hjärtat, först är det Here comes the sun med The Beatles. Låter finns på skivan Abbey road som släpptes 1969 och är en låt skriven av gitarristen George Harrison. Låten spelades på kyrkorgeln vid utmarschen efter Rogers pappas begravning. En liten hint om att solen skiner igen och att nu ska vi fokusera på att det kommer bra dagar framöver med.

Denna finns naturligtvis med i Rogers vita arkiv inför begravningen i framtiden.

Roger har alltid gillat hårdrock och speciellt Metallica, men hur modern än kyrkan än må vara nu för tiden blir det nog inte lätt att spela Metallica i kyrkan. Som tur finns gruppen Apocalyptica som har spelat in flera hårdrockslåtar på cello bland annat denna – Nothing else matters.

Familjen Bråbergs egna lilla speciella spellista