Tips

Digitalt museum

Våra museer har väldigt stora samlingar som de visar ett urval av på utställningar. Många bilder och föremål blir aldrig visade för allmänheten. 2009 startades Digitalt museum och enligt deras hemsida har de målet att museernas samlingar ska finnas tillgängliga för alla intresserade.
Jag använder ofta Digitalt museum till mina inlägg här i bloggen, det finns oftast något som passar bra till det jag har skrivit om. På varje bild finns det uppgifter om rättigheten som man lätt kan klippa in i inlägget.

Objekten presenteras på DigitaltMuseum med information som beskrivning, historik, namn, typ, klassifikation och referenser enligt vedertagen katalogiseringstradition. Objekten är registrerade enligt olika traditioner, vid olika tider, av olika institutioner och av olika personer och det gör att informationen kan skilja sig åt lite även när samma typ av objekt beskrivs. Den enskilda institutionen kan dessutom ha ytterligare information om objektet som ännu inte registrerats digitalt in i databasen.

Text från Digitalt museum
sv_SESwedish